Fataal Spel - 3,5 sterren. 

 

Samenvatting: 

Wat voor een ziek spelletje is dit? Nadat haar zusje Jessie is ontvoerd, stuurt de kidnapper allerlei opdrachten naar Carmen. Alleen als ze gewillig meespeelt en alle raadsels oplost, zien de twee meiden elkaar nog terug. Althans, dat is wat de dader beweert. Samen met haar vrienden voert Carmen de bevelen uit, maar de uitdagingen worden steeds extremer en gevaarlijker. Hoe ver zal ze gaan om haar zus te redden?

 

Hoewel Fataal Spel Chinouk Thijssen's Clavis-debuut is , heb ik het pas na de Truth or dance- trilogie gelezen. Het is algemeen bekend dat het eerste boek meestal minder goed is dan de rest en naar mijn mening was dat hier ook het geval.

Ik hou van Chinouk Thijssen en van haar Truth or dance-trilogie, alleen vond ik dit boek wat minder. Voor mij was het al vrij snel duidelijk wie er achter zat en dat vind ik altijd jammer bij thrillers. Verder was het wel een heel origineel verhaal net zoals bij alle boeken van Thijssen. Ik vind het verhaal goed uitgewerkt, daarentegen kwam ik er wel moeilijk in. Ik kan niet echt uitleggen waar dat aan lag, maar het begin trok me gewoon niet zo, denk ik. Ook, waren er niet zo veel karakters waardoor je vrij makkelijk, vind ik, kon raden wie overal achter zat. 

Thijssen had ook heel goed de band tussen de twee zussen beschreven, wat het wel weer aantrekkelijker maakte om verder te lezen. 

Het einde daarentegen was echt ge-wel-dig! Het was precies zoals ik verwacht had van Thijssen. Het was zenuwslopend, met een plottwist en zeker niet zo'n standaard einde waar ik bang voor was. 

 

Ik geef Fataal Spel 3,5 sterren. Ik vind het begin niet zo sterk en vind het dus ook jammer dat ik zo snel wist wie erachter zit. Wel vond ik het een origineel verhaal en het einde was echt heel goed geschreven! Dus, toch nog een aanrader!