'Als de nacht eindigt ' - Laura Diane. 

Foto; Clavis Young Adult

'Ik ben vastgeketend aan de wijzers van de klok en met elk uur wordt mijn leven korter en mijn wereld kleiner.'

 

'Als de nacht eindigt' is het dystopisch debuut van schrijfster Laura Diane. Het is deel 1 van  de duologie; deel 2 -Als morgen begint-  wordt volgend voorjaar verwacht. En dat is iets om naar uit te kijken als je het mij vraagt! 

 

 

'Als de nacht eindigt' heeft een spannende en intrigerende verhaallijn, al moet ik zeggen dat dit niet altijd het geval is. Het begin kan als vrij langzaam overkomen en voor sommige mensen misschien wat saai. Ondanks dat het wat langzaam is, geeft het begin wel een goede weergave neer van de karakters. Deze is nodig om later hun keuzes verderop in het verhaal wat beter te begrijpen. Ook zorgt dit ervoor dat je je beter in kan leven in alles wat er met Lya, het hoofdpersonage, en de rest gebeurt. 

 

Het midden zorgde er voor dat ik toch wat dieper in het verhaal kwam. Er kwamen nieuwe personages bij die aan het verhaal de uitlaat boden om verder te gaan en wat mijzelf enthousiaster maakte om verder te lezen. Je wordt alsmaar meegezogen in de wereld die Diane zo goed heeft bedacht en gecreëerd. 

 

Naarmate het einde in zicht kwam, zat ik steeds verder op het puntje van mijn stoel. Net toen ik dacht dat het verhaal de ene kant opging, kwam er een onverwachte plottwist die het einde extreem spannend maakte. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

 

Ik geef 'Als de nacht eindigt' 4 sterren, omdat het begin me net iets te langzaam was maar de rest van het boek was enorm aanlokkelijk om snel verder te lezen! 'Als de nacht eindigt' was het eerste dystopische boek wat ik zelf ooit heb gelezen, maar Laura Diane heeft mij zeker niet teleurgesteld met haar debuut.

 

Het einde was vrij open en dus enorm spannend! Helaas moeten we dus nog wel even wachten op het vervolg erop, maar ondertussen kun je wel Laura's Instagram in de gaten houden waar ze onder andere leuke quotes geeft van haar komende boeken!